Book et møde

Book et møde til Miljoetaepper.dk

Tæpper kan tjene flere funktioner i hjemmet. Først og fremmest varmer tæpper, både på fødderne og i indretningen, men tæpper kan også spille en mere praktisk rolle. Tæpper kan f.eks. bruges til at dele store gulvoverflader op i zoner, så illusionen om flere rum i ét skabes. Det er især nyttigt, hvis man bor i en mindre lejlighed, hvor et stort rum skal agere både soveværelse, stue og spisestue på én og samme tid. Et stort tæppe under sofaen og sofabordet kan f.eks. diktere grænsen mellem stue og soveplads. Hos Miljø Tæpper & Gulve kan du finde et stort udvalg af tæpper, både væg-til-væg-tæpper og afgrænsede tæpper.

Historien bag

Før miljøtæpper fik sit grønne navn, hed firmaet MAL & BO og så for første gang dagens lys i 1976. Det var den nuværende direktør, Per Achen, der åbnede firmaets første butik i Blågårdsgade i København, hvorfra man kunne købe alt fra farver, tapeter, tæpper og andre former for gulvbelægning. Miljø Tæpper & Gulve fik sit nuværende navn i 2008, hvor Per Achen og familien stiftede Miljø Tæpper & Gulve Aps. I dag er firmaet stadig familieejet, og Per Achens hustru Anne Marie og to døtre bestyrer i dag firmaets bogholderi og marketingsafdeling. Sønnen Kristoffer fungerer som chefmontør i firmaet. Med 44 års erfaring på markedet er det familieejede firma et trygt og fordelagtigt valg, hvis du ønsker et nyt tæppe til din bolig eller din arbejdsplads, og firmaet har gennem årene mobiliseret en stor loyal kundekreds. Det familieejede firma specialiserer sig indenfor andre områder end tæpper og gulve, og du kan blandt andet også finde både gardiner og solafskærmning i deres sortiment.

Miljøvenlige tæpper

Et stort navn kræver reel handling, og hos Miljø Tæpper & Gulve bliver der stillet høje krav til leverandørers standarder indenfor mennemenneske- og arbejdstagerrettighederne. Leverandører bliver altså valg på baggrund af, hvordan de konkret arbejder med at forbedre sociale og miljømæssige forhold. Stort set alle de leverandører, der er knyttet til Miljø Tæpper & Gulve, er CO2-neutrale og arbejder ud fra et genbrugsperspektiv. Faktisk er mange af leverandørerne 100 procent ‘cradle to cradle’-certificeret, hvilket betyder, at de med sikkerhed arbejder ud fra cirkulære produktionsformer, med fokus på bæredygtighed, frem for lineære produktionsformer, hvor produkter blot kasseres efter brug. I Miljø Tæpper & Gulves fysiske butikker bliver der også arbejdet aktivt med miljøvenlige løsninger. Helt konkret sorteres al skrald fra butik og leverandører, og en “grøn” container fyldes med vinylrester, der derefter bliver genbrugt.

Sådan indretter du dit hjem med tæpper

Væg-til-væg-tæpper har stadig sin berettigelse i de danske hjem, selvom mange vælger andre alternativer til gulvbelægningen. Væg-til-væg-tæpper er f.eks. stadig fordelagtige på børneværelset, så de mindste kan lege trygt og blødt. Børn leger vildt, men med et tæppe ovenpå et trægulv kan teenageværelset få ét helt nyt gulv, når tæppet efter mange år skal fjernes. Løse tæpper kan desuden bruges til at opdele rum i zoner eller til at bringe liv og farver ind i en kølig og minimalistisk indretning. Mindre tæpper, som lammeskind, er særligt fordelagtige til at give liv til mørke og tunge møbler og til at optimere komforten i f.eks. flettede kurvestole.