Trægulve

Trægulve

Trægulve er manges foretrukne valg til gulvbelægningen i hjemmet, og mange vælger samme type trægulv til de fleste af hjemmets rum. Man kan dog lege med forskellige typer af trægulve, som hver især kan bidrage med forskellige udtryk i hjemmet. Vi har et bredt udvalg af både grå, hvide, lyse og mørke trægulve, der kan give gulvet i dit hjem nyt liv.  
Derudover er de flotte trægulve bæredygtig gulvbelægning, der kan genbruges efter brug. Desuden er det muligt at finde flotte trægulve på tilbud, og på vores webshop finder du blandt andet trægulve i eg til gode priser.


Gulve, der matcher alle husets rum

Trægulve er flotte til køkkenet, til soveværelset og til stuen, og i mange hjem dominerer trægulvet boligens samlede gulvbelægning. Lyst trægulv i eg passer godt til et mindre rum, som synes større, jo lysere det er.
Pure Plank Eg Nature i mat lak oser af kvalitet og funktionalitet og er et godt valg til dig, der ønsker lyse trægulve. Ønsker man kontrast til sine lyse gulve, kan man med fordel bryde udtrykket med mørkere gardiner.
Vi har også en række eksklusive trægulve. Tarkett Shade Eg Cream White plank XT har et smukt mønster og en børstet overflade, der fremhæver gulvets eksklusive look. Ønsker du at bryde det lyse look lidt op, kan det lyse gulv komplementeres med nogle mørke, løse tæpper.
Et gulv, der vil passe til de fleste boliger, og som samtidigt udtrykker klasse og tidløshed, er Tarkett Segno. Tarkett Segno er et parketgulv, der består både af højre- og venstrebrædder. Det betyder, at gulvet kan lægges i mange forskellige mønstre, som fx det populære sildebensmønster. Ønsker du et mere unikt gulv, kan du arrangere brædderne efter smag og behag for at finde lige præcis dét look, du søger.


Lad vores trægulve danne rammerne i dit hjem

Det første, der skaber et hjem, er basale ting såsom gulve, vægfarver og gardiner. Et monokromt look udstråler eksklusivitet og luksus og kan nemt skabes ved at matche mørke trægulve med lyse kontraster. Mørke gulve i træ, som fx Tarkett Vintage Plank Eg Salamanca, spiller godt op imod lyse gardiner.
Mørke trægulve er blevet ekstremt populære, og det er der ikke noget at sige til. Et mørkt sildebensparketgulv kombineret med flotte, lyse lamelgardiner klæder ethvert hjem. De mørke trægulve kan desuden brydes op med løse tæpper.Forskellige typer af trægulve

Trægulve kommer i fire forskellige hovedtyper, der er produceret på hver deres måde. De fire typer er:

1. Plankegulve – Plankegulvet er karakteriseret ved at have lange, brede planker, hvor plankerne udgøres af ét enkelt stykke træ. Dette er optimalt, hvis du er på udkig efter et naturligt look, der har individuelle knaster og variationer i farve og åretegninger.

2. Parketgulve – Brædderne i et parketgulv udgøres af flere stave. Dette betyder, at der ikke er brug for lige så meget træ, som der fx er brug for til et plankegulv. Det betyder samtidig, at det typisk også vil være billigere med et parketgulv end et plankegulv.

3. Stavparket – Også kaldet sildebensparket. Denne karakteristiske og majestætiske type gulv består af et trægulv udført i et sildebensmønster.

4. Skibsplank – Denne type trægulv er karakteriseret ved den gummifuge, der binder bræddernes langsider sammen. Navnet kommer sig af, at det udseendemæssigt ligner et gammeldags dæk på et skib.

Uanset hvilken type du er på udkig efter, hjælper vi gerne med rådgivning såvel som vejledning i, hvad der vil passe bedst ind i dit hjem.


Vedligeholdelse af trægulve

Trægulve er nemme at rengøre og vedligeholde, og er derfor et oplagt valg for mange til boligens gulvbelægning. Når du skal vaske dit trægulv, er det væsentligt, at du ikke bruger for meget vand. Efterladte søer efter gulvvask kan nemlig blive til trælse skjolder på gulvet. Vrid derfor moppen godt op, og husk at vaske med gulvrens til trægulve. Ridser er trægulves værste fjende, da de er umulige at fjerne igen. Skån dit gulv med løse tæpper, og stil skoene i entreen. 

Skal du vælge lyse, mørke, grå eller hvide trægulve?

Mulighederne er mange, når du først har bestemt dig for at investere i et trægulv. Valget afhænger ofte af, hvad du har af farvenuancer derhjemme. Et i forvejen lyst lokale kan med fordel kombineres med mørke trægulve, og omvendt. Lyse trægulve har den fordel, at det reflekterer lyset bedre, end et mørkt vil gøre.
 

Spørgsmål til trægulve

Der er mange ting, der skal tages hensyn til, når man går i gang med projekt nyt gulv. Hvor mange rum skal gulvet lægges i? Hvor mange kvadratmeter skal bruges? Skal det være trægulve i eg eller ask? Spørgsmålene kan være mange. Er du i tvivl om, hvordan du griber processen an, hvilket gulv der vil passe bedst ind i dit hjem, eller hvor mange kvadratmeter, der skal bruges, er du altid velkommen til at kontakte os både på telefon, e-mail og via vores kontaktformular.