Trægulve

Trægulve

Trægulve er manges foretrukne valg til gulvbelægningen i hjemmet, og mange vælger samme type trægulv til de fleste af hjemmets rum. Man kan dog lege med forskellige typer af trægulve, som hver især kan bidrage med forskellige udtryk i hjemmet. Flotte trægulve er desuden bæredygtig gulvbelægning, der kan genbruges efter brug. Desuden er det muligt at finde flotte trægulve på tilbud, og på siden finder du blandt andet trægulve i eg til gode priser.

Gulve, der matcher alle husets rum

Trægulve er flotte til køkkenet, til soveværelset og til stuen, og i mange hjem dominerer trægulve boligens samlede gulvbelægning. Lyst trægulv i eg passer godt til et mindre rum, som synes større, jo lysere det er. Pure Plank Eg Nature i mat lak oser af kvalitet og funktionalitet, og er et godt valg til dig, der ønsker lyse trægulve. Ønsker man kontrast til sine lyse gulve, kan man med fordel bryde udtrykket med mørkere gardiner. Ønsker du et eksklusivt trægulv er Tarkett Shade Eg Cream White plank XT dét trægulv, du skal gå efter. Gulvet har et smukt mønster og en børstet overflade, der fremhæver gulvets eksklusive look. De brede og lyse planker kan blive brudt flot op af for eksempelvis mørke løse tæpper. Et gulv, der vil passe til de fleste boliger og som samtidigt udtrykker klasse og tidløshed, er Tarkett Segno. Tarkett Segno er et parketgulv, der består både af højre- og venstrebrædder. Det betyder, at gulvet kan lægges i mange forskellige mønstre, som for eksempelvis det populære sildebensmønster. Ønsker du et mere unikt gulv, kan man arrangere brædderne efter smag og behag for at finde lige præcis dét look, du søger.

Sådan får du styr på hjemmets basale rammer

Det første, der skaber et hjem, er basale ting såsom gulve, vægfarver og gardiner. Et monokromt look udstråler eksklusivitet og luksus, og kan nemt skabes ved at matche lyse gulve med mørke kontraster. Et lyst gulv i træ, som for eksempelvis Tarkett Shade Eg Antique i hvid mat lak, spiller godt op imod mørke gardiner, såsom sorte liftgardiner. Farvede gulvtæpper kan fremhæves ved at matche dem med gardiner i samme farvenuancer. Match væg-til-væg tæpper i en mørk dyb grøn med gardiner med et moderne plantemønster for at få et gennemført og unikt look til boligen. Kurvemøbler vil komplementere de grønne farver særdeles godt. De lyse trægulve er meget populære, men flere og flere går efter et mørkere gulv, som for eksempelvis et mørkt sildebensparketgulv. En lettere gardintype såsom lamelgardiner vil passe godt til den dybe mørke gulvfarve. Har du mørke gulve i træ og ønsker at bryde de store mørke flader op, kan du med fordel anskaffe dig et smukt patchwork-tæppe i rødlige nuancer.

Vedligeholdelse af trægulve

Trægulve er nemme at rengøre og vedligeholde, og er derfor et oplagt valg for mange til boligens gulvbelægning. Når du skal vaske dit trægulv er det væsentligt, at du ikke bruger for meget vand. Efterladte søer efter gulvvask kan nemlig blive til trælse skjolder på gulvet. Vrid derfor moppen godt op, og husk at vaske med gulvrens til trægulve. Ridser er trægulves værste fjende, da de er umulige at fjerne igen. Skån dit gulv med løse tæpper op stil skoene i entreen.